• Slide 1

Fantiek zwemmer van open waterzwemwedstrijden en Milonner!

Rob Hanou is sinds september 2016 lid bij Fit & Wellness Center in Oosterbeek.


Onlangs stond er in het boodschappen magazine voor aangesloten supermarktketens een artikel over hem en zijn grote passie voor het wedstrijdzwemmen. Daarbij kwam dat Rob fanatiek zwemmer is van open waterzwemwedstrijden . Een aantal weken geleden beëindigde de 73 jarige Arnhemse master zwemmer zijn open water zwemseizoen in Sleeuwijk en Vught bijzonder succesvol door zowel het landelijk mastersklassement leeftijdscategorie 70+ voor de schoolslag als vrije slag te winnen. Een week eerder had hij de nationale kampioenschapstitels 70+ op de 3km vrije slag en de 2km schoolslag op zijn naam gebracht. Bovendien behaalde Rob Hanou als lid van het Eindhovense PSV ook nog een eerste plaats in het schoolslagklassement voor de Brabantbeker voor alle leeftijdsgroepen met het aantal maximaal mogelijke punten.
Dit alles was voor ons een mooie aanleiding om eens met hem om te tafel te gaan en het te hebben over het sporten bij Fit & Wellness Center Oosterbeek  in de Milon Cirkel. Want ook daar is Rob heel fanatiek in! Afgelopen maand stond hij in de top 10 van calorieverbruikers gemeten in de Milon cirkel! Al gauw kwam het gesprek op de toegevoegde waarde van Milon met betrekking tot zijn sportprestaties.
Rob; ik ben aan Milon begonnen om op een andere manier bezig te zijn met mijn zwemtraining. In de Milon Cirkel  ervaar ik meer variatie. En door het trainen in de Milon Cirkel gingen mijn zwemprestaties vooruit. Ik voelde me sterker. Rob voegde daar lachend aan toe; “Ik zeg wel eens: de jongeren trainen om progressie te maken en ouderen om de achteruitgang tegen te gaan.”

Na een paar maanden trainen merkte ik al progressie en zwom toen onverwacht al een Nederlands record op de 200 meter schoolslag binnen mijn leeftijdscategorie. Andere zwemmers vroegen: “wat heb jij gedaan?”

Toen Rob de vraag voorgelegd kreeg; “Wat is jouw levensmotto?” antwoordde hij;
“Dat vroeg de leraar op de kweekschool toen ik 18 jaar was ook al”. Mijn antwoord was;” Wie naar de zon ziet, heeft de schaduw achter zich!” En zo is het! Naast motivatie is een positieve instelling heel belangrijk.
Daarnaast geeft Rob aan dat hij op zijn voeding let. Genieten van lekker eten is goed, maar letten op gezonde voeding is ook belangrijk. Balans is daarin de sleutel.
We besluiten het gesprek met de vraag: “Heb je nog advies voor mensen?”
Daar was Rob heel kort en bondig in;

Luister naar je Lichaam!

Hartelijk dank Rob voor het willen delen en uiteraard zullen we je advies ter harte nemen!

Hartelijke groet,

Team Fit & Wellness Center Oosterbeek

Nieuws

  • Gesloten tijdens de airborne wandeltocht

    Zaterdag 7 september wordt alweer voor de 73e keer de Airborne wandeltocht ge...

    Lees meer
  • Vacature Milon Coach M/V

    Fit & Wellness Center Oosterbeek zoekt een spontane, sociale, behulpz...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.