• Slide 1

Pilates bij Borstkanker

Fit en Wellness Center Oosterbeek start met een nieuw bewegingsprogramma voor mensen die de diagnose borstkanker hebben gehad.

De diagnose en de daarbij behorende behandelingen kunnen behoorlijk ingrijpend zijn.
De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen grote gevolgen hebben. U kunt last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen zoals vermoeidheid, pijn in de arm, afname van arm- en schouderfunctie en oedeem. Deze klachten kunnen u flink beperken in uw dagelijks functioneren.
Pilates is dan een goede aanvulling op de therapeutische aanpak. Deze cursus van tien keer biedt vele nieuwe mogelijkheid voor de behandeling en training van vrouwen met en na borstkanker.

Het lijkt vreemd om al tijdens de behandeling Pilateslessen te volgen, maar volgens onderzoek onder borstkankerpatiënten* bleek lichamelijk actief zijn de bijwerkingen van chemotherapie zoals vermoeidheid, pijn, misselijkheid en achteruitgang van conditie te verminderen. Ook na de behandeling is het fijn om Pilates te beoefenen met lotgenoten.
*Bron: Journal of Clinical Oncology

Het programma:
Volgens een duidelijke stappenplan worden oefeningen gebaseerd op de Perfect Pilates methode, gecombineerd met myofasciale ketenoefeningen, ingezet als therapeutische interventie.
Om goed in te spelen op individuele beperkingen bestaat deze Pilatesgroep uit hooguit 8 deelnemers.

Door wie?
De lessen worden gegeven door Pauline Evers, zij is Medisch Trainster en gecertificeerd docente Pilates bij Oncologie.

Wanneer?
Iedere woensdag van 10.45- 11.45 uur .
5 oktober is de eerste cursusdag.

Informatie/aanmelden:
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 026- 443 2700 of per e-mail info@wellnesscenteroosterbeek.nl

Nieuws

  • Gesloten tijdens de airborne wandeltocht

    Zaterdag 7 september wordt alweer voor de 73e keer de Airborne wandeltocht ge...

    Lees meer
  • Vacature Milon Coach M/V

    Fit & Wellness Center Oosterbeek zoekt een spontane, sociale, behulpz...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.