• Slide 1

Het succesverhaal van Bob Dingeman

Bij Wellness Center Oosterbeek helpen wij iedereen om zijn of haar doelen te behalen en met succes! Dit keer het verhaal van Bob Dingeman, sinds februari 2014 lid van Wellness Center Oosterbeek:

"Een paar jaar geleden werd ik met de dag minder actief en ontzettend moe. Ik kon zo, terwijl ik net uit mijn bed kwam, op de bank weer in slaap vallen. Het was diep ellendig. Mijn vrouw (Alice) wilde dat ik naar de dokter zou gaan, maar daar wilde ik in eerste instantie niets van weten. Ik gaf de schuld aan laat naar bed gaan, druk op het werk, de leeftijd en wat je al niet meer kan verzinnen. Het werd zo erg dat ik zelfs tijdens kleine ritjes met de auto opeens inslaap viel.

Alice zat constant naast mij op te letten en tegen mij te praten als het weer zo was. Maar er iets aan doen ho maar. Tot dat het de spuigaten uitliep en Alice eiste dat ik naar de huisarts zou gaan. Samen zijn we naar de huisarts gegaan en deze maakte gelijk een afspraak met de longarts bij het apneu centrum in het Rijnstate ziekenhuis. Op haar advies moest ik een nacht met een kastje slapen zodat er geregistreerd kon worden wat er aan de hand was. De uitslag was een week later bekend en die loog er niet om. Een ernstige slaap apneu of wel OSAS wat staat voor obstructief slaapapneusyndroom, 55 ademstops in een uur. Voor mijn leeftijd worden 5 tot 15, maximaal 16 stops als een lichte apneu beschouwd. Dezelfde middag kreeg ik van haar een rijverbod van 6 weken (want het was levensgevaarlijk wat ik deed) en een apneu apparaat (CPAP (spreek uit als: ‘sie-pep’), dat staat voor continuous positive airway pressure, wat betekent: continue positieve luchtwegdruk. Dit is een vorm van kunstmatige beademing waarbij je spontaan ademt en waarbij tijdens de in- en uitademing een verhoogde luchtdruk wordt aangebracht). Er werd mij gezegd niet zonder het apparaat te gaan slapen, want de kans op een hartstilstand of hersenbloeding is heel groot met deze afwijking en zoveel ademstops. Op deze manier moest ik dus slapen. Ook werd mij geadviseerd af te vallen en aan sport te gaan doen. Het apneu apparaat vond ik verschrikkelijk en kon er maar moeilijk (eigenlijk helemaal niet) aan wennen. Wel kreeg ik al gelijk een betere nachtrust en viel niet meer in slaap overdag. De longarts zei mij, dat als ik oud wilde worden, het apparaat tot m’n vriend moest maken, want dat ik er nooit meer van af zou komen.

Ik heb me vervolgens ingeschreven bij de sportschool Fit- en Wellness in Oosterbeek en ben daar de Milon cirkel gaan doen. Daarnaast ben ik, als Bourgondiër, Myline gaan doen, want dit wordt ook door deze sportschool verzorgd en daar wordt je geïnformeerd hoe je je eetgedrag moet veranderen enz. Alice had al tijden gezegd, dat ik wat minder moest eten en me moest beperken tot 1 bordje warm eten, niet te veel jus en olijfolie, dit is weliswaar vloeibare olie maar ook vet enz enz en daar werd ik dan altijd kriegel van. Nu hoorde ik het ook op de Myline avonden en heb de knop omgedraaid. Op deze avonden, 1 x per maand, wordt ook je gewicht en vet gehalte gemeten. Dat is ook een beetje de stok achter de deur. Ik eet nu minder en zeker minder vet en ik heb naast het sporten een kleine ingreep in mijn keel en neus gehad zodat er meer ruimte is gekomen om lucht door te laten. Het resultaat. Ik ben 16 kg afgevallen, voel me super fit en (daar ben ik heeeeel blij mee) ik ben van het apneu apparaat af.

Dankzij het sporten zijn ook met name de nekspieren weer strakker geworden en ook dat heeft zijn steentje bijgedragen. Bij de laatste slaapmetingen had ik 15 ademstops en dat is een lichte apneu en normaal voor mijn leeftijd. Bovendien mocht ik het apparaat vaarwel zeggen. Ik heb het dan ook heel snel weer ingeleverd. De KNO en longarts wisten ook niet wat ze zagen en vinden dit, net als ik, een waar succes verhaal. Men had nooit gedacht dat ik zonder apparaat verder zou kunnen. Dit is, met name, echt te danken aan het afvallen en sporten. Misschien grappig te weten dat ik zelf, altijd soort gelijke verhalen met een korreltje zout nemen, maar geloof me, dit is echt waar!"

 

Nieuws

  • Gesloten tijdens de airborne wandeltocht

    Zaterdag 7 september wordt alweer voor de 73e keer de Airborne wandeltocht ge...

    Lees meer
  • Vacature Milon Coach M/V

    Fit & Wellness Center Oosterbeek zoekt een spontane, sociale, behulpz...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.