• Slide 1

Judo

JUDO 
Judo is stoeien met bepaalde regels, een spel van aanval en verdediging waarbij het beheerst omgaan met elkaar centraal staat. In judo kun je niet zonder elkaar. Elkaar helpen, samen oefenen, samen leren.

In het judo zitten veel bewegingsvormen. Denk aan duwen, trekken, rollen, draaien en kruipen. Daardoor ontwikkelen de lichamelijke vaardigheden zich sneller en krijgen de meeste kinderen meer zelfvertrouwen en een positiever beeld van zichzelf. Ook leer je positief om te gaan met agressie. Een kleine greep uit de vele positieve effecten van judo:
Valbreken: Daar heeft men het hele leven wat aan, of men gaat paardrijden, skiën, voetballen of wat dan ook. Doordat men kan valbreken beschermt men zichzelf tegen gevaarlijke duikelingen of struikelpartijen met als mogelijk gevolg gebroken ledematen.
Zelfvertrouwen krijgen door te stoeien: Elkaar aan durven raken, lichamelijk contact maken, jezelf vertrouwd voelen in je eigen lichaam, weg met onzekerheid!! Voor elkaar zorg dragen is één van de redenen waarom artsen en pedagogen judo als de beste sport voor u en uw kind adviseren. Door stoeien raakt men vertrouwd met het eigen lichaam.
Drukke kinderen hebben structuur en strakke begeleiding nodig: Judo is een sport waarbij normen en waarde hoog in het vaandel staan. Dit kan alleen met een goede structuur en strakke begeleiding.
Lichamelijke ontwikkeling: Judo is een sport, waarbij alle delen van het lichaam gedwongen worden om mee te doen in een beweging of stoeivorm. Geen eenzijdige bewegingspatronen. Door dit facet is judo uitstekend voor kinderen die bijvoorbeeld hun motoriek of coördinatie moeten trainen.

Voor wie?
Onze judolessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 t/m 12 jaar. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd.

Wanneer?
Tuimeljudo ( 3 t/m 5 jaar )  Vrijdag 14.45 tot 15.30 uur
Jeugdjudo   ( 6 t/m 8 jaar )  Vrijdag 15.30 tot 16.30 uur
Jeugdjudo   ( 9 t/m 16 jaar) Vrijdag 16.30 tot 17.30 uur

Nieuws

  • Gesloten tijdens de airborne wandeltocht

    Zaterdag 7 september wordt alweer voor de 73e keer de Airborne wandeltocht ge...

    Lees meer
  • Vacature Milon Coach M/V

    Fit & Wellness Center Oosterbeek zoekt een spontane, sociale, behulpz...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.